Infrastrukturni radovi u Tuzlanskom kantonu

Tuzla

U subotu, 3.11.2018., okončani su radovi na sanaciji puta Kovačica-Trakilovići u gradu Tuzli, dužine 860 metara, u cilju stvaranja infrastrukturnih uslova za održivi povratak stanovništva na ovom području. Urađena je asfaltna cesta širine tri metra, sa bankinama po pola metra sa svake strane ceste. Projekat je finansiran od strane Fonda za povratak BiH, u iznosu od 60.000,00 KM i Grada Tuzle, u iznosu 50.648,07 KM. Monitoring cjelokupnog procesa rekonstrukcije komunalne infrastrukture obavilo je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Živinice

U Mjesnoj zajednici Priluk uspješno su asfaltirane dvije dionice lokalnog puta koji prolazi kroz Omerkiće i Aljiće. Na ovim putnim dionicama pored asfaltiranja urađeni su i sanacijski radovi na lokalnom putu.

Finansijska sredstva koja su utrošena na sanaciju i asfaltiranje ovih putnih dionica obezbijeđena su iz koncesionih prihoda. Novčana vrijednost novoasfaltirane putne dionice u Omerkićima je 12.000,00 KM, a za putnu dionicu u Aljićima je izdvojeno 20.000,00 KM.

Gradska zona Općine Živinice realizacijom projekata asfaltiranja ulica značajno dobija na saobraćajnoj prohodnosti i dostupnosti njezinih ustanova za građane. Dakle, završeno je asfaltiranje gradske ulice koja pospješuje saobraćajnu cirkulaciju kroz grad Živinice.

Novofosafaltirana ulica se nalazi ispred Doma zdravlja. Asfaltiranjem navedene ulice se realizovalo uređenje prilaza i pristupne saobraćajnice Valjevka 1- Dom zdravlja – Zavod za zapošljavanje – izlaz na ulicu Oslobođenja.

Za ovu namjenu iz Općinskog budžeta izdvojeno je 25.000,00 KM.

Lukavac

Radovi u Sarajevskoj ulici u Puračiću.

Gradačac

U sklopu projekta “Izgradnja i rekonstrukcija gradskih ulica i lokalnih cesta na području općine Gradačac” za 2018. godinu, ovih dana započeti su radovi na četiri nova putna pravca. Radovi se izvode na putnoj infrastrukturi u MZ Zelinja Donja, MZ Jelovče Selo, MZ Mionica II i MZ Mionica III.Vrijednost kompletnog projekta je oko 1.5 miliona KM  u sklopu kojeg  će se izgraditi 21  putni pravac.