Nikšić: Ostali smo pri stavu da nećemo iznevjeriti partnere

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a, kazao je nakon sastanka sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem da sastanak nije bio kurtoazni, kao što je to ranije najavljivano.

“SDP u skladu sa onim što smo nekoliko puta izjavljivali, odazvali smo se, razgovarali u jednoj vrloj korektnoj atmosferi na vrlo korketnu ponudu SDA. Sastanak nije bio kurtoaznog karaktera. SDP je ostao pri svom stavu. Mi u kantonima idemo u formiranje kantonalnih skupštinskih većina, u formiranje vlada, SDA će i sama krenuti u nekakve aktivnosti kada su u pitanje kantonalne skupštine”, kazao je lider SDP-a.

“Iznijeli smo svoj stav da u ovom trenutku ne razgovaramo ni sa kim o formiranju vlasti na federalnom i državnom nivou. Ostali smo pri stavu da nećemo iznevjerti partnere sa kojima smo krenuli u kreiranje većina u kantonima”, poručio je Nikšić.

“Ovdje nismo došli da donesemo bilo kakvu odluku. SDP će na svojim organima donositi odluke. Ovdje je bila više nego korektna ponuda SDA na koju smo se mi zahvalili, radimo priču na kantonalnim skupštinama. O višim nivoima ne razgovaramo u ovom trenutku dok ne bude odluka o Domu naroda FBiH”, kazao je Nikšić.

U Centrali Stranke demokratske akcije (SDA) održan je sastanak predstavnika Stranke demokratske akcije i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH na kojem se razgovaralo o formiranju vlasti u BiH.

Sastanak je organiziran na inicijativu SDA, a uime te stranke prisustvovali su Bakir Izetbegović, Šefik Džaferović, Denis Zvizdić, Adil Osmanović, dok su uime SDP-a na sastanku bili Nermin Nikšić, Zukan Helez, Zoran Mikulić i Miro Lazović.