Općinska organizacija SDP BiH Banovići će nastaviti da se svim raspoloživim sredstvima bori za društvo sposobnih

Osim što su ovih dana okovani ledom, Banovići su učvrstili lidersku poziciju okovima zvanim diskriminacija i nepotizam.

Razlog za to su rezultati posljednjeg konkursa u RMU “Banovići”.
Kadrovi PDA koji vedre i oblače u narodnom Rudniku dobili su zadatak da izmisle radna mjesta i raspišu konkurs, a sve ostalo “kuhalo se” u kuhinji na drugom spratu Radničkog doma, kuhinji PDA.
Kao i obično služba za zapošljavanje je zaobiđena u širokom luku, a u prvom planu su bili aktivisti PDA u mjesnim zajednicama. Pomenuti aktivisti su dobili zadatak da dostave spiskove onih koji su najviše mahali novonastalom zastavom, a prioritet su bili oni koji su predizborne noći provodili čuvajući bilborde novoformiranog privatnog političkog pokreta. Ponovo su lupana stakla na Radničkom domu.
Sve to je pokazatelj do sada najupečatljivijeg primjera diskriminacije u vezi s konkursom u RMU.

Kada je u pitanju nepotizam, na spisku su i dalje njihova djeca koja su iz srednje škole ili fakulteta “uskočili” u plave mantile, dok su istovremeno u jamu “gurnuti” ljudi preko 40 godina starosti. Nisu imali drugog izbora jer im je postavljen uslov: ili uzmi, ili ostavi.
Općinska organizacija SDP BiH Banovići oštro osuđuje diskriminirajući i nepotistički odnos lokalne PDA prema građanima naše Općine. Podsjećamo gospodu iz PDA da je RMU Banovići društvena svojina, a ne privatno vlasništvo u kojem će na platnom spisku biti probrani mahači zastavama i čuvari bilborda. Općinska organizacija SDP BiH Banovići će nastaviti da se svim raspoloživim sredstvima bori za društvo sposobnih koje će zamijeniti društvo podobnih koje nam je nametnuto prvo od SDA, a sada i od PDA.

Služba za marketing i informisanje OO SDP BiH Banovići