Saopštenje OO SDP BiH Banovići

Poštovane članice, članovi, simaptizeri SDP-a, uvažene sugrađanke i sugrađani, kao što je poznato, iza nas su tri mjeseca od izbora, a vlast još uvijek nije formirana. U vezi s tim, svakodnevno se mogu čuti raznorazne priče, a sve u cilju nanošenja štete SDP-u. Zanimljivo da se u posljednje vrijeme SDP-om bave uglavnom oni za koje je do jučer SDP bio tabu tema, posebno pojedini mediji, bolje rečeno “mediji”.

Vi, kojima je ovih dana SDP stalno u ustima, treba da znate da i mi znamo da je naša Partija najpoželjniji partner svakoj političkoj stranci. Kao odgovoran politički subjekt, odmah smo krenuli u pregovore s drugim strankama za koje smo procijenili da imaju iste ili slične programe za bolje sutra naše zemlje. Nažalost, već u startu pojedini su nam “zabili nož u leđa”.

Postavlja se pitanje šta dalje: vlast ili opozicija? Podsjećanja radi, SDP je na Tuzlanskom kantonu dobio najveću podršku glasača, a velikim dijelom za to je zaslužan naš Plan 10 koji smo predstavili tokom kampanje.

Ukoliko ostanemo u opoziciji, iznevjerit ćemo narod koji nas je podržao, a samim tim Plan 10 će ostati mrtvo slovo na papiru. Odmah se postavlja pitanje: da li to ulazite u koaliciju sa SDA ili PDA? Naš odgovor je sljedeći: ako se i odlučimo za koaliciju s jednim od njih, treba da se zna da mi ne idemo s njima, nego oni s nama. Također, nikada u vlast nećemo ući samo kako bismo sjeli u fotelje.

Nama ne treba vlast zbog vlasti, nama treba vlast zbog građana. Bosna i Hercegovina prolazi kroz najteži period od rata. Najlakše je zasjesti u zakonodavne fotelje i pobjeći od odgovornosti. Ko će zaustaviti osovinu Dodik-Čović? Iz opozicije se ne mogu povećavati penzije, graditi autoputevi, na viši nivo podići školstvo, zdravstvo…Iz opozicije se ne može stati u kraj nepotizmu i diskriminaciji.

Iz opozicije se ne može oduzeti nelegalno stečena imovina. Zato, “dušebrižnici” SDP-a, pravite red u svojoj kući, našu kuću zaobiđite. Odluku o našim budućim koalicionim partnerima donose organi Partije, a ne mahala.

Svaka odluka će biti isključivo u interesu cjelokupnog društva, a ne pojedinca.

Služba za marketing i informisanje OO SDP BiH Banovići.